av Eivind Bøe, 2019-03-08 11:33

Randstad har helt siden starten av selskapet tidlig på 60-tallet vært opptatt av like rettigheter for alle. Dette ligger ikke bare i verdiene til selskapet, men helt inn i ryggraden, og påvirker til daglig de valgene vi gjør. Daglig leder i Randstad Norge, Eivind Bøe, deler sine personlige betraktninger om kvinnedagen, og hva den betyr for ham som leder.

8marsrandstadSom mann har jeg vært velsignet med å vokse opp, og få arbeide med utrolig mange sterke og flinke kvinner. En mor som i tillegg til å være familiens overhode tok lærerutdanning i meget voksen alder. En ektefelle som i et fremmed land har gjort fantastisk karriere, samtidig som hun har bygget opp et flott hjem og familie. Min flittige, gode og tøffe, datter som står på terskelen til det voksne liv. Hver dag jobber jeg med et mangfold av dyktige kvinner. I ledergruppen i Randstad er halvparten kvinner, og resten av selskapet består av mange svært kunnskapsrike og driftige kvinner, som jeg lærer masse av, hver dag.

Jeg har også fått gleden av å sitte i ulike bedriftsstyrer. I styret i Grieg Logistics er det ikke bare flertall av kvinner, men både styreleder og daglig leder er kvinner. Å få se hvordan de leder selskapet er inspirerende, ikke fordi de er kvinner, men fordi de er flinke i det de gjør.

Av alle de kvinner jeg har truffet på min vei tror jeg ingen har fått jobben fordi de er kvinne. De har blitt gitt muligheten fordi de er dyktige, arbeidsomme og kunnskapsrike. At flinke kvinner ikke blir gitt muligheter synes jeg er ufattelig tragisk og direkte dumt.  På samme vis som all diskriminering er det.

Som far, sønn, ektefelle og leder er jeg glad og stolt over å arbeide i et firma som aktivt arbeider mot diskriminering. I Randstad hjelper vi bedrifter med å finne de beste ansatte og gir årlig flere tusen mulighet for nytt arbeid. For oss vil all form for diskriminering være uakseptabelt og helt uforenelig med vårt arbeid og motto: Human Forward!

Der er veldig mange dyktige kvinner som hver på sin måte har fremmet likestilling, både på og utenfor jobb. De har inspirert meg, men jeg tror at de også kan være inspirasjonskilde for andre.  Jeg har nevnt noen av dem her, men listen er på ingen måte full. Kjenner du en som har inspirerte deg, benytt dagen til å si det til henne, eller benytt kommentarfeltet i denne bloggen.

Kommenter dette innlegget