de 5 største utfordringene for hr-avdelingen i 2018.

av Christian Børresen, 2018-05-15 02:44

HR-avdelingen har et bredt spekter av oppgaver og mange utfordringer, men en av de største er uten tvil å rekruttere og beholde ansatte. En studie fra Society of Human Resource Management viser at talent management, eller talentforvaltning, vil bli en av de største utfordringene innen 2022. Her er hovedgrunnene: 

les mer

studentenes drømmearbeidsgiver.

av Christian Børresen, 2018-05-15 02:42

Å tiltrekke seg de beste unge talentene er noe som er viktig for enhver virksomhet. Mange jobber derfor målrettet med employer branding for å tiltrekke seg nye kandidater, og/eller for å beholde de man allerede har. Arbeidsmarkedet er en kompleks arena der det er viktig å stå fram som attraktiv. Innenfor enkelte arbeidsgrupper er det allerede kritisk mangel på kompetanse, så det å posisjonere seg i forhold til kandidatmarkedet blir avgjørende for bedriftens videre vekstmuligheter.

les mer

det fysiske arbeidsmiljøet – øk ytelse og trivsel hos dine ansatte

av Christian Børresen, 2018-05-14 06:36

Hva er hovedfaktorene din virksomhet bør vurdere når det kommer til å øke de ansattes evne til å levere? Raskere pcer? Bedre bonusordninger? Mer opplæring?

les mer

vær kreativ for å rekruttere kreative kandidater.

av Lise Fischaa, 2018-05-01 04:50

Som arbeidsgiver har du helt sikkert lest gjennom utallige CV-er. Rekruttering er en tidkrevende prosess, og det kan være en utfordring å finne kandidatene som skiller seg ut. Finner du de riktige personene med de unike egenskapene vil de hjelpe bedriften med å løse problemer, engasjere medarbeiderne sine og styrke bedriftskulturen. Så hvordan kan du få de riktige kandidatene til din bedrift? Ta en titt på disse enkle tipsene for å få bedre resultater.

les mer

dette kan være årsakene til at dine medarbeidere slutter.

av Lise Fischaa, 2018-05-01 03:57

Er du ute etter de beste medarbeiderne på markedet? Mange av dem er allerede hos deg, men hvordan sørger du for at de er fornøyde? De beste medarbeiderne kan bli i bedriften i mange år eller hele tiden se etter nye muligheter, slik at de slutter etter kun kort tid. Hvordan kan du sørge for at de beste medarbeiderne forblir hos deg? Du bør ta en grundig titt på hvordan bedriften anerkjenner og engasjerer medarbeiderne.

les mer