av Christian Børresen, 2018-05-28 14:13

Har du et byggeprosjekt, men litt for få ansatte til å få jobben gjort? Å ansette i stor skala for kortvarige enkeltprosjekt er raskeste vei til skifteretten. Bruker du bemanningsbyrå får du raskt tilgang til fleksibel arbeidskraft med høy kompetanse og erfaring.

078-2

 

- Vi hvor utfordrende det kan være å finne gode løsninger for akutte behov, og hvor kostbart det kan være å løse mangel på personal gjennom overtid og andre kortsiktige løsninger. Derfor har vi dyktige rådgivere som hjelper deg med fleksibel arbeidskraft i form av alt fra byggeledere og anleggsledere til maskinførere og kranførere, sier adm. dir. Eivind Bøe i Randstad Norge.

Innen bygg og anlegg er behovet for fleksibel bemanning større enn de fleste andre bransjer.

- Vi hjelper til med å holde prosjektene i gang. Stillstand på en byggeplass er ikke bare uheldig, men helt unødvendig, sier han videre.

Kom i gang - send oss en forespørsel nå.

Holder hjulene i gang

For mange av Randstads kunder er samarbeidet helt avgjørende siden ordreboken varierer. Å ansette i stor skala i perioder med mye å gjøre, kan raskt straffe seg om aktiviteten avtar.

- Ta kontakt med vårt bygg- og anleggsteam, så hjelper deg deg å finne riktig kompetanse, oppfordrer Bøe.

_50A5434 1

 

- Vi er med å skape muligheter for både entreprenørene og de flinke fagfolkene som vi formidler videre. Sammen bidrar vi til å holde hjulene i gang i Norge, sier han videre.

Myter om bemanningsbransjen

Mens det har vært kritikk i offentligheten rundt at bemanningsbransjen dominerer innenfor bygg og anlegg, stemmer ikke dette med virkeligheten. Ifølge NHO utgjør bransjen mindre enn sju prosent av årsverkene innenfor bygg og anlegg.

- Vi ser at vi vokser mer innenfor bygg og anlegg enn andre områder, men dette har en naturlig sammenheng med mangel på arbeidskraft og ikke minst at dette er en bransje der det ofte lønner seg med fleksibel arbeidskraft siden ordrebøkene går litt opp og ned på antall oppdrag, sier Bøe.

Det har også vært rettet påstander om at bemanningsbyråene undergraver arbeidsforholdene.

- Det finnes useriøse aktører innenfor bemanning, som i de fleste bransjer. Vi oppfyller alle lover og regler, og sørger for at vikarene får sine rettigheter ivaretatt.

Bruk en “Revidert Arbeidsgiver”

For å være sikker på at du bruker et bemanningsbyrå som driver seriøst og profesjonelt, bør du undersøke om byrået er Revidert Arbeidsgiver (RA).

- Byråer med RA-bevis underlegger seg eksterne revisjoner av byråets forpliktelser som arbeidsgiver etter arbeidsmiljøloven. Dette er et kvalitetsstempel som skiller de seriøse fra de useriøse, sier Bøe.

- Randstad er Revidert Arbeidsgiver, og for oss er det viktig å være en god arbeidsgiver for våre utleide medarbeidere, sier han videre.

Følgende områder gjennomgår revisjon:

● Ansettelseskontrakter.

● Vurdering av risikoforhold hos innleier.

● Avklart ansvar for HMS, arbeidstid, lønn, overtidsbetaling.

● Lønnsplikt ved avslutning av oppdrag, sykepenger.

● Oppfølging av langtidssykemeldte samt stillingsvernet.

kontakt oss.

Kommenter dette innlegget